שעון נוכחות חינם – יש סוגים שונים של שעוני נוכחות וחלק מהאפליקציות המספקות פתרון רלוונטי ניתנות להורדה בחינם.
עם זאת, חשוב לנצל את ההזדמנות כדי להסביר על ההבדל בין שעון ביומטרי לבין אפליקציה ואף להבין מה החסרונות והיתרונות של כל אפשרות
הדרך הכי יעילה לנהל את שעות הנוכחות של העובדים היא בכלים טכנולוגיים מתקדמים. כפועל יוצא מכך, שעון נוכחות הוא כיום חלק בלתי נפרד מרשימת הציוד הקיימת בכל בית עסק, חנות, מפעל או ארגון שמקבלים פיזית את העובדים. אם מנהלים את הנוכחות עם שעון מן הסוג הזה, חוסכים בהוצאות ובעיקר מונעים טרחה וטעויות.
מהם היתרונות של שעון נוכחות והאם הוא בחינם?
יש סוגים שונים של שעוני נוכחות וכולם אמורים להציע יתרונות ספציפיים שחוזרים על עצמם. קודם כל, שעון נוכחות לעובדים מאפשר להם לעקוב עצמאית אחר שעות העבודה ולבצע את חישובי השכר. כך העובדים יכולים לדעת האם הם מקבלים את השכר המלא שהם ראויים לו ובמידת הצורך להגיש התנגדויות.
עבור המעסיק, היתרון הוא צמצום ההתנהלות מול מחלקת משאבי אנוש ובעיקר מוטיבציה גבוהה של העובדים גם לטווח הארוך. יתרון נוסף של שעון נוכחות לעסק בא לידי ביטוי בכך שהוא אוסף נתונים רבים ומקנה מעקב מדויק. השעון עולה כסף וצריך גם לשלם חודשית על התוכנה, אבל אפשר לקבל אותו בחינם בתצורה של אפליקציה עם פרסומות או לתקופת ניסיון מוגבלת.
כמה עולה שעון נוכחות?
בקטלוג של חברה כמו זמן אמת שעון נוכחות הוא חלק בלתי נפרד מרשימה ארוכה יותר של פתרונות נוכחות, שכר, בקרה וביטחון. כמו כן, הקטלוג מאפשר לראות את הבדלי המחיר בין סוגים שונים של שעונים. מלבד דגמים של שעון נוכחות חינם או בתקופת ניסיון, יש דגמים שעולים 200-1,500 ש"ח ואף יותר. כמו כן, המחיר מושפע ממספר העובדים המוגדרים לבקרה בתוך כל שעון ומהיקף הפעילות של העסק עצמו.
מעבר לכך, יש משמעות לשאלה באיזה סוג של טכנולוגיה מדובר – אפליקציה או ביומטרית.
מה ההבדל בין שעון נוכחות ביומטרי לשעון נוכחות אפליקציה?
טכנולוגיה ביומטרית מאפשרת לשלב שעון נוכחות טביעת אצבע בכל עסק ובעלות משתלמת. הטכנולוגיה הביומטרית כיום זמינה מאי פעם, היא נגישה וזולה ואפשר לשלב אותה גם בשעוני נוכחות של בתי עסק קטנים יחסית. לשם השוואה, אפשרות אחרת היא של שעון נוכחות אפליקציה להורדה למכשירי הטלפון של העובדים והמעסיק. ההבדל הוא שאת הדיווח באפליקציה אפשר לבצע מכל מקום, בעוד השעון הביומטרי מותקן במקום ספציפי.
במילים אחרות, אפליקציה שעון נוכחות מתאימה למי שעובדים מהשטח – בעוד השעון הביומטרי מתאים למי שעובדים פיזית מהמשרד.
מהם החסרונות של שעון נוכחות ביומטרי?
החיסרון של שעון נוכחות שעובד על בסיס טכנולוגיה ביומטרית הוא שצריך להתקרב אליו. הוא מתאים לעובדים שמגיעים מדי יום למשרד, אך הוא מחייב מיקום ספציפי שנבחר על ידי המעסיק ועשוי לפגוע בהתנהלות השוטפת או לעכב את הדיווחים על הכניסה והיציאה. עוד חיסרון קשור לאופן שבו אוגרים את המידע הביומטרי. אם השעון לא מספיק אמין או שהתוכנה שהוא מתממשק אליה לא מספיק מאובטחת, נתונים ביומטריים על העובדים עלולים להיגנב והפרטיות שלהם תיפגע.
אלו חסרונות יש לשעון נוכחות אפליקציה?
החיסרון של אפליקציה או שקודם כל צריך לדאוג שהעובדים יתקינו אותה. לא כל העובדים מוכנים להתקין אפליקציות ולחלקם נדרש גם רקע טכני רלוונטי, חומרה מתאימה ותוכנה מתקדמת על המכשיר עצמו. עוד חיסרון הוא שהמעסיק לא באמת יכול לדעת מהיכן בוצעו דיווחי הנוכחות. אמנם זו בעיה כללית שקשורה לעבודה מרחוק ולא רק לדיווחים באמצעות אפליקציה, אך היא משמעותית מאוד בארגונים גדולים.
אז בין אם מדובר על שעון נוכחות חינם באפליקציה או בטכנולוגיה ביומטרית, כדאי לזכור את ההשלכות הללו.
מהם היתרונות של שעונים אלו?
לסיכום, יש המון יתרונות לכל הסוגים השונים של שעון נוכחות חינם או בתשלום. קל להתרגל לעבוד עם השעון הזה, הוא חוסך זמן לעובדים והוא גם חוסך בהוצאות למעסיק. באמצעות השעונים הקיימים ניתן להרגיל את העובדים לדיווחי נוכחות יעילים, באופן שמקנה להם תחושת ביטחון ומאפשר פיקוח על תלוש השכר החודשי.
מעבר לכך, קיימים סוגים שונים של שעוני נוכחות ולכן לא אמורה להיות בעיה לכל מעסיק למצוא את הפתרון שהכי מתאים לו.