שעון נוכחות טביעת אצבע – כלי זיהוי ביומטרי, מדויק ואמין שבו ניתן להשתמש בין היתר על מנת לעקוב אחר שעות היציאה והכניסה של עובדים למשרד או לחנות.
במאמר הבא נשווה בין הטכנולוגיה הביומטרית לבין שאר הדרכים לעקוב אחר שעות העבודה ונסביר מה היתרונות של כל אחת מהן
בזכות שעון נוכחות טביעת אצבע הופכת כיום לחלק בלתי נפרד מהאופן שבו בעלי עסקים מנהלים מעקב אחר שעות העבודה של העובדים שלהם. טביעת האצבע היא לא רק חלק ממנגנון ביומטרי אמין, אלא גם כלי שבו העובדים עצמם יכולים להשתמש על מנת לחסוך זמן וטרחה. בגלל הדיוק הגבוה של טביעת אצבע, גם העובדים וגם המעסיקים יודעים שהנתונים הנרשמים במערכת דיווח השעות הם נכונים ושאפשר לסמוך עליהם.
אלו שעוני נוכחות קיימים כיום בשוק?
אבל האמת היא שטביעת האצבע בפרט והטכנולוגיה הביומטרית בכלל הם רק חלק משורה ארוכה יותר של כלים שעומדים לרשות המעסיקים. כפי שניתן לראות מתוך קטלוג של חברות כמו זמן אמת שעון נוכחות הוא כיום חלק בלתי נפרד מכל בית עסק, אז שווה לעקוב אחר החידושים הקיימים בתחום ובענף.
כך למשל ניתן להשיג שעון נוכחות חינם לתקופת ניסיון, או להעדיף שעון נוכחות אפליקציה שמתאים לדיווחים מרחוק: החל מטכנאים, דרך אנשים שעובדים מהבית ועד אנשי מכירות שיוצאים לשטח ונוסעים לפגישות. בנוסף, קיימים הבדלים בין סוגים שונים של שעוני נוכחות שנובעים מהצרכים של כל בית עסק.
אפשרות אחת לדוגמא היא להתקין שעון נוכחות שמאפשר החתמה של יציאה או כניסה בלבד, לעומת שעון שמאפשר החתמה מרובעת (שתי כניסות ושתי יציאות). אפשרות אחרת היא להעדיף שעון שמאפשר סימון של חריגה מהשגרה כולל התייחסות לכניסה מוקדמת או שעות נוספת, או לבחור שעון בעל החתמת איחור או יציאה מוקדמת באמצעות סימון מיוחד שמקל על חישוב נתוני השכר בסוף החודש. בסופו של דבר, בוחרים שעון נוכחות לעסק לפי היקף הפעילות, אופי העבודה, מספר העובדים והצרכים הרלוונטיים.
המלצה: לפני שתרכשו שעון נוכחות תבצעו השוואת מחירים ברשת האינטרנט ותבואו מוכנים לכל תרחיש
שעון נוכחות טביעת אצבע
טביעת אצבע היא כאמור הכלי שמאפשר את ההזדהות. זהו שעון נוכחות לעובדים שחשוב להם להיכנס או לצאת מהר, למי שלא רוצים להסתובב עם תג זיהוי ולמעסיקים שמעוניינים בבקרה מדויקת. בגלל טביעת האצבע, הנתונים בשעון גם מאוד מדויקים וגם עולים בקנה אחד עם סטנדרטים מחמירים של בקרת אבטחה.
לשם השוואה, בתוך אפליקציה שעון נוכחות אמנם מציגה גם כן דיווח זריז ולעיתים אפילו בחינם – אבל ניתן לבצע את הדיווח מכל מקום. לעומת זאת, הזיהוי הביומטרי שמבוסס על טביעת אצבע מחייב את העובדים לשהות פיזית ליד השעון. המשמעות היא שאם המעסיק מתקין את השעון בתוך בית העסק, ניתן להסיק מכך שכל עובד שמזדהה באמצעות טביעת אצבע אכן היה שם והגיע לעבודה.
מהן דרכים נוספות לעקוב אחר שעות העבודה?
מלבד שעון נוכחות טביעת אצבע, קיימות עוד דרכים לעקוב אחר שעות העבודה. האפשרות הקלאסית היא למשל לכתוב את השעות בצורה ידנית ולהחתים את המעסיק או את המנהל הישיר בסוף כל יום עבודה. אפשרות מעט מתקדמת יותר אך עדיין מיושנת היא החתמת הכרטיס, עם שעון נוכחות שמבצע הדפסה בזמן אמת.
כל אלו הן דרכים מסורתיות וזולות לעקוב אחר שעות העבודה, אבל הבעיה היא שהן לא מדויקות. ברוב המקרים, עובדים שמחתימים ככה את שעות העבודה שלהם מוצאים את עצמם במחלוקת עם המעסיק בכל ועם מחלקת משאבי אנוש בפרט. לכן שעון הנוכחות המודרני שמבוסס על טביעת אצבע ביומטרית הוא לא הוצאה רגילה, אלא השקעה משתלמת.
טביעת אצבע זה קל, פשוט ומהיר
בסופו של דבר, השימוש בטביעת אצבע אינטואיטיבי מאוד. הוא הופך את דיווח השעות למשהו שקל מאוד לעשות, לחלק טבעי מהכניסה לעבודה ולאמצעי שמקל גם על היציאה והחזרה הביתה. כאשר העובדים מחתימים את השעון באמצעות טביעת אצבע, זה אומר שהם לא צריכים להסתובב עם טפסים או עם כרטיסי זיהוי. במקביל, גם המעסיק מרוויח את הדיווח האמין. היות ולא ניתן לחקות טביעת אצבע או לזייף אותה, מעסיקים יודעים בוודאות שהנתונים שהם אספו אכן מייצגים את מספר שעות העבודה של כל עובד או עובדת בארגון שלהם.